Just another WordPress.com site

Husblogg!!

Vi heter Johan och Carro och vi har fått en plätt mark av snälla föräldrar. På plätten som ligger i Baggarvet har vi börjat lite på ett hus.

Efter påtryckningar av intresserade har vi skapat en Husblogg. Varken jag eller Carro har blogg-genen men vi ska försöka hålla denna sida vid liv.

Vi ska alltså bygga en 1-plans Fiskarhedenvilla med vidbyggt garage. Husmodellen vi valde heter Opalen och är ett vinkelhus. Huset är på 152 kvm och garaget på 55. Finns tydligen bara 4 Opalen i Sverige så vår säljare Olle kallar oss ”Profeter i Dalarna”. Planlösningen har vi gjort om helt och hållet. Började med blankt papper och har ändrat några gånger så nu känns det bra. Kommer såklart alltid fram smågrejjer i efterhand men hade viljat ändra på men tillslut så blev vi tvugna att sätta ner foten. 

Bygglovet damp ner 1:a sept och har sedan dess spenderat dagarna  med att ringa och tjata på folk för att komma nån vart. Men det hör ju till när man ska bygga….

En trevlig överaskning var att leveranstiden på huset var 6 veckor. Med facit i hand så kan vi konstatera att det kanske var lite för snabbt, eller snarare, vi är för långsamma. Hur som helst så känns det roligt och spännande och det går framåt.

Eftersom vi aldrig byggt hus förut, knappt vet hur en hammare ser ut, jobbar med mat och sjukgymnastik , har inte ens tummen mitt i handen, utan snarare ingen tumme alls så bestämmde vi oss för att

VI GÖR ALLT SJÄLVA.

Men det är bara för att vi har så bra Mammor och Pappor som hjälper oss. TACK Mammor och Pappor. Nu kör vi.

Så här långt har vi kommit;

  • Grävt ur matjord där huset ska stå
  • Profiler och höjder på plats
  • Grävt ned 400m kollektorslang till jordvärmen
  • Dragit avlopp och tilluft till kamin
  • Fyller just nu upp med massa
  • Förhoppningsvis sätta kantbalkar i helgen

Ok! Återkommer när vi kommit längre.

Lämna en kommentar